bg
 
bg

Mijn werkwijze en methode

Inzicht, oefening en groei

Ons eerste gesprek bestaat uit het verhelder van de hulpvraag en probleemstelling en het invullen van de behandelingsovereenkomst. Tijdens de duur van de therapie schrijf ik een verslag. Dit wordt jouw verslag. Het is fijn om het verslag na te kunnen lezen en de strekking van de therapie, nogmaals door te kunnen nemen. Afleren van bepaald gedrag en aanleren van nieuw effectief gedrag vraagt naast inzichten ook oefening. Het komt regelmatig voor dat ik je adviseer om voor onze volgende sessie aandacht te besteden aan een bepaald onderdeel van jouw probleem, in de vorm van een oefening of een opdracht om thuis te maken. Soms komen nieuwe inzichten ook pas lang nadat je een therapie hebt afgerond. Doordat alles verwerkt wordt in jouw eigen file, kun jouw hele traject goed volgen en je kunt op deze manier ook makkelijker zien of je groeit, of veel later, zien hoe je gegroeid bent.

Het belang van een aanpak die daadwerkelijk bij je past

Ik geloof in oplossingen op maat, omdat we allemaal onze eigen unieke samenstelling hebben van genetisch bepaalde aspecten, afkomst, omgevingsfactoren en opgedane ervaringen. Ik oordeel niet, en sta nergens van te kijken. Ik ben betrokken, neem de tijd en vind het belangrijk om jou de aandacht te geven die je nodig hebt. In fasen van ons leven die afwijken van wat we gewend zijn, of normaal vinden, is het heel normaal dat je je anders gedraagt dan wanneer alles goed gaat en je het gevoel hebt dat je grip hebt op jouw leven, toekomst en dierbaren. Ik probeer me in jouw schoenen te verplaatsen en de wereld en omstandigheden te zien zoals jij ze ziet, daarnaast kan ik ook waarneembare feiten benoemen, of jou uitdagen te kijken naar eventuele irrationele gedachten en waarnemingen.

Je staat zelf aan het roer

Ik geloof er sterk in dat jij zelf weet wat het beste voor je is en dat jij zelf uiteindelijk bepaald wat jouw strategie moet zijn en wat voor jou echt van waarde is. Het feit dat dit ten alle tijden binnen jouw eigen controle blijft liggen, zet jou ook in jouw eigen kracht. Eigenschappen zoals kracht en grip in jouw leven vergroten ook jouw veerkracht en dit levert ook jou vast meer geluk op!

Mocht je hier nog vragen over hebben of graag een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op.
Psychosociaal therapeut Niki Schalken in Amsterdam
Niki Schalken
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Ook 's avonds of in het weekend

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact