bg
 
bg

Over therapeut Niki Schalken

psycholoog Amsterdam Niki SchalkenHallo, mijn naam is Niki Schalken (1971). Ik woon in Amsterdam en ben een geregistreerde en internationaal georiënteerde psychosociaal therapeut, relatie -therapeut, en counselor.

Ik ben opgegroeid binnen uiteenlopende culturen, tussen veelzijdige mensen met grote verschillen in levensvisies, leefstijl en standaarden. Dit alles heeft mij al vroeg een brede kijk op het leven, de mens en de wereld opgeleverd.

Ik ben altijd leergierig en nieuwsgierig geweest naar mensen en hun verhaal, hun manieren, gedachten en gevoelens. Via veel kleurrijke omzwervingen, vele internationale banen, reizen en verhuizingen, ben ik uiteindelijk 26 jaar geleden gesetteled in Amsterdam. Hier wonen ook mijn 2 grote zonen, die mij dagelijks helpen mijn blik op het leven fris, ruim en onbevangen te houden.

De wil om mensen te begrijpen en te willen verbinden met mensen is voor mij een tweede natuur. Ik probeer de mensen en de wereld, waar ik kan tegemoet te treden met een open houding. Ik probeer mijzelf te vrijwaren van oordelen. Los van deze drijfveren ben ik goedlachs en iemand die altijd op zoek is naar de komische aspecten in het leven.

Ik heb de nodige ervaring opgedaan in het leven en werk, om problematiek en gevoelens zowel van binnen als van buiten af te kunnen helpen verwoorden. Daarnaast heeft het leven mij ook geleerd, dat je niet moet oordelen en dat je om echt te willen begrijpen, je je allereerst grondig moet verdiepen in het onderwerp, in het geval van mijn werk;” De mensen en hun gedrag.”

Ik heb geleerd van werk en stage bij o.a. een stichting die zich inzet voor de preventie van suïcide, en de stichting waar ik nog steeds mee verbonden ben, die zich inzet voor hulpverleners en betrokkenen bij huiselijk geweld in afhankelijkheidsrelaties, dat een emotie vrijwel altijd aanzwelt en een hoogste punt bereikt, waarna deze weer afneemt.

Zo werkt het ook tijdens moeilijke fasen in ons leven. Deze wetenschap kan je helpen om je schrap te zetten tijdens een stormachtige periode. In dit soort tijden reik ik graag de helpende hand en help ik graag mee om het overzicht terug te krijgen.

Ik heb grote ervaring met mensen van allerlei afkomsten, culturen, nationaliteiten, seksuele geaardheid, leeftijden en persoonlijkheden. Deze kennis dank ik aan het wonen, leven en werken in Amsterdam en mijn vele ervaringen met zoveel verschillende en uiteenlopende mensen.

Ik hoop dat ik je kan verwelkomen, wanneer jij daar behoefte aan hebt. Ik wil je graag helpen nieuwe inzichten op te doen, verlichting van jouw klachten te ervaren en meer rust en ruimte te krijgen om te kunnen genieten van jouw leven en jouw dierbaren.

Je bent van harte welkom

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact


Cliënten over mij
"Niki is voor mij een plek waar ik zonder oordeel mezelf kan zijn en mijn verhaal kwijt kan..."

Lees meer ervaringen