bg
 
bg

Wat is kenmerkend voor mijn aanpak en werkwijze

Ik werk oplossingsgericht

Als cliënt heb jij een klacht of probleemstelling en gaan we samen kijken wat voor behandeling en therapie er het best bij aan zou kunnen sluiten. We kijken samen wanneer de klachten zijn ontstaan, speuren naar patronen maar ook naar blinde vlekken en kijken naar het heden en het verleden om inzicht in jou, jouw gedrag en jouw omgeving te krijgen. We gaan jouw emoties en gedachten en gevoel weer van elkaar scheiden en ordenen.

Ik maak gebruik van talloze technieken en methodes, ik zoek samen met jou naar wat werkt en wat bij jou past, wat jou het beste ligt. Ik leer mensen zichzelf op een geduldige en vriendelijke manier te coachen, zodat spanningsklachten afnemen. Ik ben hoog invoelend en niet oordelend. Ik kijk wat er is en wat er nodig is. Ik heb de eigenschap als therapeut en counselor, om te stappen in de belevingswereld van mijn gesprekspartner, ik loop mee alsof ik in jouw schoenen sta. Ik probeer me te verdiepen in wat je ziet, wat je voelt, hoe je denkt. Van daaruit kijk ik mee met de psychologische kennis, de methodische kennis en de levenservaring die ik heb opgedaan. Met deze kennis kan ik jou aanzetten tot denken over zaken, waar je zelf niet zo snel op komt, of misschien zelfs een blinde vlek voor hebt. Samen zullen we nu verder onderzoeken welke kant jij op wilt gaan en welke kant bij jou past.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat mijn cliënten zich veilig en op hun gemak voelen bij mij. Dat er een ideale sfeer heerst die aanmoedigt je open te stellen, je zelf te uiten, te oefenen en te groeien. Dat je je vrij voelt om alles te bespreken, juist ook wat je zo lastig vindt om te delen. Ik maak mijn aanpak om maat voor jou. Het doel is dat je meer gaat ervaren, wat je momenteel waarschijnlijk mist. Dit kan zijn acceptatie, respect, verbinding, begrip, zingeving, verbondenheid, erkenning noem maar op.

Ik help jou om inzichten te verwerven en bewustwording van jou zelf en van jouw (levens) ervaringen. Je gaat nog meer zelfkennis opdoen en door op de juiste manier te handelen, probeer ik jou te helpen om jouw draagkracht en veerkracht te vergroten.

Ik heb ervaring in het helpen van mensen, zodat zij meer te durven vertrouwen op hun eigen authenticiteit en eigen krachten. Ik kan jou leren, hoe je los kunt komen van ongezonde dynamieken, die op moeilijke momenten in jouw leven, voor langere of kortere tijd, jouw leven over hebben genomen. De therapie levert je een bron aan kennis op, waaruit je voor langere tijd kunt putten.

Psychosociaal therapeut Niki Schalken in Amsterdam
Niki Schalken
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Ook 's avonds of in het weekend

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact