bg
 
bg

Wat is kenmerkend voor mijn aanpak en werkwijze

Soms voelt het alsof je problemen te groot zijn en dat kan je verwarren. Je kunt verdwalen in een wirwar van alle emoties en je eigen spoor bijster raken. Je kunt het gevoel hebben dat je in rondjes blijft lopen en niet meer weet welke kant je op moet. Ik hoor en merk vaak dat mensen anderen willen helpen door goedbedoelde meningen en adviezen te geven. Wat vaak gebeurd is dat deze goedbedoelde adviezen je nog eenzamer maken. Het pad klopt niet voor jou, past niet bij jou, je hebt daar misschien al gelopen. Je kunt je bezwaard voelen om nog over jouw problemen te praten, omdat je de adviezen en meningen om deze redenen naast je neer moest leggen. Het kan voorkomen dat anderen niet meer willen luisteren naar jouw problemen, omdat ze het idee hebben dat je toch niets doet met hun adviezen en eigenwijs bent.

Het wordt steeds moeilijker de weg te vragen aan anderen. Ik heb de eigenschap als therapeut en counselor, om te stappen in de belevingswereld van mijn gesprekspartner, ik loop mee alsof ik in jouw schoenen sta. Ik probeer me te verdiepen in wat je ziet, wat je voelt, hoe je denkt. Van daaruit kijk ik mee met de psychologische kennis, de methodische kennis en de levenservaring die ik heb opgedaan. Met deze kennis kan ik jou aanzetten tot denken over zaken, waar je zelf niet zo snel op komt, of bij kunt, of misschien zelfs een blinde vlek voor hebt.

Samen zullen we nu verder onderzoeken welke kant jij op wilt gaan en welke kant bij jou past.

Wat typisch en belangrijk is voor mij en dus mijn innerlijke drijfveer, is dat mijn cliënten zich veilig en op hun gemak voelen bij mij. Dat er een ideale sfeer heerst die aanmoedigt je open te stellen, te uiten, te oefenen en te groeien. Dat je je vrij voelt om dat te bespreken, wat je juist zo lastig vindt om te delen. Ik maak mijn aanpak om maat voor jou. Ik dompel me onder in jouw verhaal en in jouw gevoelens en tast af en onderzoek wat jou kan helpen dichterbij jouw doelen en voldoening te komen. Dat je daar kunt komen, waar het jou nou echt om gaat. Meestal zijn dat waardes, waarvan je momenteel ervaart dat je ze mist: dit kan zijn acceptatie, respect, verbinding, begrip, zingeving, verbondenheid, erkenning noem maar op.

Ik help jou om inzichten te verwerven en bewustwording van jou zelf en van jouw (levens) ervaringen. Je gaat nog meer zelfkennis opdoen en door op de juiste manier te handelen, probeer ik jou te helpen om jouw draagkracht te vergroten. Ik wil je helpen om meer te durven vertrouwen op jouw eigen authenticiteit en eigen krachten. Hoe je los kunt komen van ongezonde dynamieken, die op moeilijke momenten in ons leven , onze levens voor langere of kortere tijd, over kunnen nemen. De therapie levert je een bron aan kennis op, waaruit je voor langere tijd kunt putten.
Psychosociaal therapeut Niki Schalken in Amsterdam
Niki Schalken
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook 's avonds of in het weekend

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact