bg
 
bg

Informatie over een behandeltraject bij Psycholoog Amsterdam

Nadat je je hebt aangemeld, kunnen we indien gewenst even een korte telefonische kennismaking hebben van ongeveer 10 minuten. Op deze manier kun je bepalen of je een eerste afspraak wilt maken.

Een gemiddeld traject duurt ongeveer 4 tot 8 sessies, afhankelijk van de complexiteit van jouw hulpvraag en dat wat jij zelf graag wilt. Een sessie duurt 60 minuten. We bepalen samen aan de hand van jouw verhaal en probleemstelling wat jouw gewenste einddoel is, wanneer je klaar zult zijn met de therapie.

Een van de doelen van mijn manier van hulpverlening is dat je ook zelf leert te werken aan jouw eigen positieve verandering doordat jezelf persoonlijk groeit, sterker en wijzer wordt en ontwikkelt. We gaan samen een planning maken hoe jij je doel kunt gaan halen, wat jij hiervoor nodig hebt en wat jij hier voor moet doen. Het kan voorkomen dat je wat opdrachten mee krijgt voor thuis, dat zijn dan meestal opdrachten waarin je wordt gevraagd alert te zijn op bepaald gedrag, gedachten en/of emoties. Dit bespreken we dan weer bij onze volgende afspraak.

Het is echter vooral belangrijk te weten dat jij zelf centraal staat, jijzelf de regie hebt en jijzelf bepaald wat goed voor je is en wat niet. In de therapie begeleidt ik jouw eigen proces op een warme, empathische en betrokken manier, waarin ik jou vooral help te achterhalen wat jijzelf wilt en wat voor jou goed voelt en waarom. Een traject kun je alleen volgen of samen met je partner, of familielid waarmee je iets uit wilt werken.
Psychosociaal therapeut Niki Schalken in Amsterdam
Niki Schalken
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Ook 's avonds of in het weekend

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact