bg
 
bg

Hulp bij problemen rondom seksuele geaardheid

Jij kunt en mag alles zijn wat jij wilt zijn. Het is jouw leven en jij leeft het iedere dag, dus de omstandigheden in jouw leven moeten vooral voor jou zelf optimaal zijn. Misschien ben je verward over jouw seksuele geaardheid, twijfel je heel erg aan jezelf of wil je niet in een hokje geplaatst worden, misschien wil je wel erkenning voor wie je bent maar wil jouw omgeving dit niet.

Misschien tolereert jouw cultuur jouw eigenheid niet of ben je bang voor de reactie van jouw dierbaren als je uit de kast zou komen of zou zijn zoals je bent, zonder in een hokje gestopt te willen worden? Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar veel voorkomende problemen beginnen bij het wegnemen van jouw eigen twijfel en jouw eigen acceptatie over wie je bent en waar jij van houdt.

Wij mensen, moeten allereerst vol compassie en begrip naar ons zelf kunnen kijken. We moeten op leren komen voor onszelf en weten wat we nodig hebben, dan wordt het makkelijker met randzaken te dealen. Wanneer je te maken hebt met veroordeling vanuit jouw omgeving om jouw seksuele voorkeur of smaak, dan heb je daar niet altijd veel invloed op. Vooral wanneer jouw omgeving homoseksualiteit of gevoelens veroordeeld en niet ontvankelijk is voor verandering of zich open wil stellen, om hier ook op een andere manier naar te willen kijken. Bemiddeling in een emotioneel beladen gesprek door een onafhankelijke persoon behoort zeker tot de mogelijkheden van een plan van aanpak. Het is ontzettend pijnlijk en stressvol om niet geaccepteerd te worden voor wie je bent, door de belangrijkste mensen in jouw leven.

Maar het is hoe dan ook goed voor jezelf wanneer jij alle mogelijkheden hebt om trouw aan jezelf te zijn, mild kunt zijn naar jezelf en jouw focus verlegt op hetgeen wat jij nodig hebt en wat jou gelukkig maakt. In ieder geval zal het helpen wanneer je begrip en openheid ervaart van andere mensen. Mensen ontmoet die niet oordelen over jou en jou aanmoedigen om daar zelf ook mee op te houden. In dit geval kan ik jou helpen om jezelf open te stellen, te accepteren en in kleine stappen de moed kunt oppakken om te zijn en te accepteren wie jij bent. Samen kunnen we al deze zaken voor jou op een rijtje te zetten, zodat jij de mogelijkheden en keuzes kunt maken die jij het fijnst vindt en waarvan jij vindt dat ze het beste bij jou passen.
Psychosociaal therapeut Niki Schalken in Amsterdam
Niki Schalken
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook 's avonds of in het weekend

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact